Harald Eia om 9/11 på NRK 1

Harald Eia

Harald Eia (f. 09.02.66) er en norsk komiker, tekstforfatter og skuespiller. Han er kjent for en rekke humorprogrammer på NRK, i samarbeid med blant andre Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen.

Han har filosofi mellomfag, matematikk og data grunnfag. Han skrev hovedoppgaven Lidende ledere og kompetente kalkulatører – næringslivsfolks symbolske kamper i sosiologi i 1992. Hans teatersportgruppe ble nordiske mestere i 1994.

Video av utdraget fra tredje program i talkshow-serien Storbynatt som ble sendt på NRK 1, 09.11.2010 kommer her snart.

«…vi vet hva som skjer, når en fraksjon i CIA driver og jobber mot en annen, seg imellom, da får vi den såkalte terroraksjonen 11. september, som var en innsidejobb. Ja greit!»

Vi vil gjerne takke lokallaget på Gjøvik for å ha gjort redaksjonen oppmerksom på videoen.

Programmet i sin helhet er dessverre foreløpig ikke tilgjengelig på NRK Nett-TV. Vi vet foreløpig ikke om det gjelder alle eller bare brukere av åpen programvare denne gangen.

Eias foreløpige meritter på…

TV:

Film:

Radio (utvalg):

Denne artikkelen er kategorisert under Nyheter og merket , , , . Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en trackback: Trackback URL.

3 kommentarer

 1. Skrevet november 11, 2010 klokka 13:32 | Permalink

  Vi må prøve å kontakte han og intervjue han. Kanskje han er mer opplyst enn vi tror? :-)

 2. Skrevet november 11, 2010 klokka 15:32 | Permalink

  Først må vi få sett mer av konteksten rundt, siden det dessverre er klippet trolig rett før og rett etter. For alt vi vet kan han jo ha innledet med: «Det følgende er utrolig feil:» Om konteksten skulle vise at dette var mer enn en vits, bør vi absolutt se på hvilke kritiske suksessfaktorer som må innfris for å gjennomføre ulike typer intervjuer og så finne ut hvor vi bør legge lista. Mer om slik planlegging kan vi godt ta internt synes jeg.

  Når det gjelder Eia har jeg aldri tvilt på at mannen er både smart og klok, noe jeg tror er forutsetninger for å være så morsom som han er. Selv man kunne ha ønsket seg at en slik uttalelse hadde kommet tidligere, er det ikke opp til noen av oss å dømme noen for det. Vi vet ikke hva slags personlige avveininger andre mennesker har å forholde seg til før de tar bladet fra munnen. I norsk sammenheng er det vanskelig å komme utenom at Eia, relativt sett, er tidlig ute.

 3. Ole Sivertsen
  Skrevet november 11, 2010 klokka 17:18 | Permalink

  Det skal fungere på nett-tv. Her er konteksten:

  Bård:

  «Aller først så må vi snakke litt om overvåkning, det viser seg at USA har spionert på oss og… men vi slår tilbake, for nå har norsk politi planen klar for hvordan de skal avsløre amerikanerne.»

  Harald:

  «Å?»

  [Bård viser bilde av Dagbladet-overskriften "Politiet ber USA om hjelp"]
  (latter)

  Harald:

  «Dette er ikke lurt, Bård. Vi vet hva som skjer når en fraksjon i CIA begynner å jobbe mot en annen… seg imellom… da får vi den såkalte «terroraksjonen» 11. september som var en innside-jobb, ja greit!»

  Bård:

  «Dette blir klipt bort på grunn av CIA, det vet du.»

Skriv en kommentar

Din epostadresse deles eller publiseres aldri Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Hyppigste stikkord

 • Arkiv

 • Kategorier

  • Antall undertegnede: 166