Flyet som forsvant

Bergensavisen, 08.12.10, side 19 (vår utheving)

[Reidar Kaarbø er en senior systemutvikler fra Askøy som har skrevet under hos oss, og hans skriverier stopper ikke der. Det følgende er et innlegg han fikk på trykk i Bergensavisen nylig. red.anm.]

Se for deg deg en Boeing 757. Flyet er 50 meter langt, har et vingespenn på 38 meter, det er utstyrt med to svære jetmotorer plassert 15 meter fra hverandre, og det veier 115 tonn. Så kommer noen og forteller deg at et slikt fly styrtet på et jorde og forsvant. Det gikk rett ned i jorden, laget et hull i bakken på 3 x 6 meter, lukket hullet etter seg, og etterlot bare en grop på 3 x 6 meter, rundt en meter dyp.

På jordet fantes ingen synlige flydeler som motorer, hjulsett, haleror, vingedeler, ingen seter, bagasje, flytevester eller rester av passasjerer. Ingen brann etter de rundt 20 tonn flybensin som var igjen ombord. Ingen avtrykk på gresset der vinger og flymotorer måtte ha smelt ned i bakken på hver side av hullet, gresset var ikke engang svidd ved siden av hullet.

Tøv, sier du, ikke engang flykroppen på en Boeing 757 kan forsvinne ned i jorden gjennom et lite hull i bakken.

Det er mulig ifølge den offisielle versjonen av kræsjet i Shanksville, Pennsylvania den 11. september 2001. Kaprerne ble overmannet av passasjerene før flyet angivelig stupte i bakken og forsvant. Fox News laget en reportasje fra stedet som beskriver hullet på 3 x 6 meter uten noen synlige rester av et fly. Fox News har aldri villet vise reportasjen på ny, men den dukket opp på nettet for et par år siden og kan studeres bl.a. på http://hvamenerpartiene.com/vedlegg/Shanksville.wmv . (video også bygget inn i dette avsnittet. red.anm.)

Foto fra åstedet virker dramatisk forskjellig fra foto av andre flykræsj på jorder. Alle andre steder ligger det identifiserbare rester spredt utover, alt utbrent og nedsotet. Da hjelpemannskapene kom frem til Shanksville bare minutter etter kræsjet var der ingen brann, bare litt røyk. Trærne i skogkanten 100 meter fra nedslaget var splintret som etter en kraftig detonasjon, uten å være truffet av synlige flydeler. Dersom et fly hadde eksplodert slik skadene på trærne angir, ville det ligget brennende vrakrester strødd rundt på hele jordet.

Dersom vi ikke kan tro på den offisielle versjonen fra Shanksville er konsekvensene enorme. Da er det noen som driver med løgn og fanteri i en så stor skala at det har bidratt til to kriger og til polarisering mellom muslimer og kristne som lukter religionskrig. Da har pressen en jobb å gjøre. Pressens jobb er å avdekke sannheten, ikke å dekke over løgnen.

Denne artikkelen er kategorisert under Leserbrev, Nyheter og merket , , , , , , , , . Bokmerk permanent lenke. Skriv en kommentar eller legg igjen en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadresse deles eller publiseres aldri Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Du kan bruke følgende HTML-tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Hyppigste stikkord

  • Arkiv

  • Kategorier

    • Antall undertegnede: 166